Atunci cand ne gandim la ridicarea unei case avem in plan o investitie pe termen cat mai lung, nu-i asa? Ei bine, pentru a te asigura ca acest lucru este si realizat va trebui sa gandesti in perspectiva, sa analizezi foarte bine optiunile din prezent si sa iei astfel cele mai bune decizii. Imi doresc sa te ajut, motiv pentru care iti voi prezenta 5 aspecte pe care sa le iei in calcul si sa le aplici in cazul tau.

#1 Sa fie sigura

Pune accentul pe calitatea terenului unde ridici casa respectiva, asigura-te ca fundatia este realizata cu mult profesionalism si structura este una ce se remarca prin nivelul de rezistenta pe care-l prezinta.

Aici va trebui sa colaborezi cu specialisti din domeniul tehnic, care sa studieze foarte atent terenul, un arhitect ce va face un proiect conform dorintelor tale si a posibilitatilor ingineresti, iar executia sa fie responsabilitatea unei firme de constructie cu experienta.

#2 Materialele alese trebuie sa fie sustenabile

Cu orice alegere pe care o faci, trebuie sa urmaresti obtinerea un randament cat mai bun intre ceea ce platesti si ceea ce ti se ofera, astfel incat materialele pentru care optezi sa fie cat mai sustenabile. Vorbim despre o investitie ce trebuie sa reziste cu brio zeci de ani si sa iti ofere cele mai bune conditii.

Unul dintre cele mai bune materiale din prezent este considerat CLT-ul, ce are la baza lemul. E o tehnologie care inca nu a patruns puternic pe piata din Romania, dar cu siguranta in urmatorii ani va fi des folosit. In prezent acest material e utilizat la mai toate casele din Germania sau Austria, randamentul fiind unul foarte satisfacator.

#3 Investeste in eficienta energetica

O casa moderna este una ce prezinta costuri de intretinere scazute. In acest sens investeste intr-o energie alternativa, care sa aiba o autonomie mare si sa poti controla consumul foarte eficient.

saluscontrols.ro

Daca tot vorbim de eficienta energetica iti recomand cu toata increderea produsele oferite de site-ul www.saluscontrols.ro. Acolo vei gasi termostate inteligente, cu ajutorul carora poti controla in orice moment si de oriunde temperatura din interiorul casei tale.

#4 Alege smart

Traim in era inteligentei artificiale, iar aceasta va fi implementata tot mai mult in viitoarele case. Vrei sa ai o casa moderna chiar si in viitor? Atunci orienteaza-te catre sistemele automatizate, ce vor aduce un plus de eficienta in viata ta.

#5 Nu uita de confort

Ca o ultima idee, trebuie sa te gandesti la casa ta ca la locul in care iti vei petrece foarte mult timp. Prin urmare, pune un accent ridicat pe confortul pe care aceasta ti-l ofera. Sunt foarte multe aspecte de avut in vedere cand ne referim la confort, fie din punct de vedere termic, fonic sau poate ca vorbim de odihna, relaxare, etc.

Oricum ar fi, cert e ca ai nevoie de un mobilier elegant, care sa se potriveasca arhitecturii si care sa iasa in evidenta prin functionalitate. Ce am putea sa mai adaugam la toate acestea? Poate ca mobilierul de gradina, modul in care aceasta va fi ingrijita si amenajata, precum si instalarea unui sistem de securitate, dar care cu siguranta va fi avut in vedere daca pui accentul pe automatizare.

Daca vei respecta toate acestea nu va mai ramane decat sa te bucuri cu adevarat de timpul pe care-l petreci alaturi de cei dragi in propriul tau spatiu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *