Cercetatorii de la Universitatea Oxford au descoperit ca 55 de afectiuni ale sanatatii au o legatura semnificanta cu luna nasterii. Studiul a analizat 1,75 milioane de indivizi, care aveau datele medicale intr-o baza de date dintr-un centru medical, care erau nascuti in perioada 1900-2000. Folosind regresia logistica, acest studiu a explorat treptat relatia dintre efectele sezoniere naturale in timpul nasterii si bolile care afecteaza anumiti oameni pe parcursul vietii, in 1688 de conditii.

55 boli s-au dovedit a avea legatura cu luna nasterii

Cercetatorii au declarat in acest studiu ca o multime de boli dependente exista si au legatura cu luna nasterii. De exemplu, dovezile care leaga astmul de luna nasterii au fost prezentate inca din anul 1983. Oamenii de stiinta au descoperit ca cei care se nasc in lunile in care acarienii sunt mai abundenti, prezinta un risc de 40% de a dezvolta astm complicat de alergiile la acarieni.

De asemenea, oamenii de stiinta au explicat ca unele conditii neurologice pot fi asociate cu luna nasterii din cauza variatiei sezoniere a vitaminei D. Intelegerea bolilor care depind de luna nasterii este o adevarata provocare deoarece exista o diversitate impresionanta a efectelor sezoniere asupra oamenilor. Multumita informatiilor din sanatate, impreuna cu disponibilitatea unei baze de date de la clinicile mari, cercetatorii au fost capabili sa efectueze investigatii sistematice asupra dependentei unor boli de anumite sezoane.

Ce spune luna de nastere despre riscurile de sanatate?

Exista luni pline de riscuri si exista si cu un risc mai scazut. Asadar, oamenii nascuti in mai sunt cei mai putin predispusi la boli, iar cei nascuti in octombrie sau noiembrie prezinta riscuri foarte mari in fata unor boli.

Cercetatorii au mai descoperit ca oamenii nascuti in martie au cel mai mare risc in fata bolilor de inima. Cei nascuti in septembrie si octombrie pot suferi de boli ale sistemului respirator, in timp ce copiii nascuti la inceputul iernii au un risc de a dezvolta afectiuni neurologice si ale sistemului reproducator.

Sanatatea unei persoane nu depinde numai de acest aspect, iar oamenii nu ar trebui sa tina cont doar de acest factor atunci cand vor sa faca un copil. Aparitia bolilor pe parcursul vietii tine de numerosi factori externi dar si interni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *