Meditatia auta la reducerea stresului la propriu. Studiile lansate in timp au aratat faptul ca meditatia nu numai ca este asociata cu nivelurile de stres mult mai scazute, ci este de asemenea pusa in legatura cu nivelurile scazute ale hormonului de stres numit cortisol. Starea de bine oferita de catre meditatie ne permite sa ne cunoastem pe noi insine.

Aceasta stare de liniste si de serenitudine ne poate ajuta sa vedem in spatele acelor ochelari roz prin care vedem viata uneori, pentru a ne analiza in profunzime pe noi insine. Un studiu a demonstrat faptul ca meditatia ne poate ajuta sa cucerim acele puncte oarbe, care amplifca sau diminueaza defectele noastre dincolo de realitate.

Meditatia ne poate creste notele pe care le obtinem la scoala. Cercetatorii Universitatii din California, Santa Barbara, au aflat ca studentii care erau obisnuiti cu sesiunile de meditatie avea rezultate mai bune la invatatura si in vorbire, si de asemenea au descoperit o imbunatatire a capacitatii lor de memorare. Rezultatele acesteau au demonstrat faptul ca a cultiva meditatia este o tehnica eficienta si efectiva de imbunatatire a functiilor cognitive, cu consecinte dintre cele mai variate.

Meditatia nu ajuta numai studentii si oamenii care se cauta pe sine insasi, dar de asemenea este foarte eficienta si pentru armata si soldati. Trupele Marinei Americane este in cadrul unui proces de aflare daca sesiunile repetate de meditatie pot ajuta la performantele mai bune ale armatei si soldatilor si a abilitatii acestora sa se confrunte si sa se recupereze de pe urma stresului.

Meditatia ar putea sa ajute oamenii care sufera de artrita. Un studiu din anul 2011 ne arata ca pana si sesiunile de meditatie bine efectuate ar putea sa ajute la reducerea oboselii si stresului cauzat de boala si de afectiunea motorie. Asadar, numai de bine despre meditatie. Incercati si vedeti rezultatele imediate sau macar dati-i o sansa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *