In general se stie ca tigarile nu aduc niciun beneficiu sanatatii, din contra. Dar, in urma analizelor realizate de oamenii de stiinta, se pare ca tigarile mentolate pun un risc foarte mare pentru sanatatea organismului nostru, fata de cele normale. Se pare ca tigarile mentolate se bucura de o reclama mult mai mare decat cele normale, deoarece au o proprietate de racorire. Ceea ce nu stiu oamenii este ca aceasta proprietate acopera efectul de iritatie pe care tigarile le au asupra aparatului respirator.

Specialistii FDA trag un semnal puternic asupra fumatorilor de tigari mentolate declarand ca acestea sunt mult mai daunatoare decat cele normale. „Mentolul da o senzatie de racoare, de usurare si poate fi considerat, de multi fumatori, ca avand un efect anestezic. Cele mai expuse persoane in fata riscului creat de tigarile mentolate sunt fumatorii care trec de la tigari obisnuite la acestea cu aroma mentolata.”- declara sefa programului national al campaniei antifumat.

In momentul in care un om fumeaza, organismul sau reactioneaza, incepand sa se secrete o mare cantitate de mucus la nivelul aparatului respirator. Astfel, bronhiile incep sa se stranga putin, pentru a limita fluxul de substante toxice care intra in organism. Se pare ca mentolul atenueaza aceste senzatii. Cu toate acestea, industria producatoare de tigari isi concentreaza atentia pe tigarile mentolate, deoarece, in prezent, se afla intr-o scadere treptata.

Cele mai periculoase tigari

Specialistii romani ai domeniului de pneumologie, atrag atentia ca anual, peste 700.000 de oameni din Europa mor din cauza afectiunilor care apar in urma fumatului. Asadar, la nivel european se incearca o reglementare riguroasa a comertului de tigari, pentru a se ajunge la o reducere a fumatului de tigari cu aroma de mentol.

Guvernul roman nu este de acord cu interzicerea vanzarilor de tigari mentolate, pe motiv ca acest lucru ar avea un impact mult prea mare asupra economiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *