O relatie deschisa este o intelegere dintre doua persoane care isi doresc sa fie impreuna insa decis ca vor sa mai intalneasca si sa aiba conctacte fizice si cu alti oameni, de asemenea. Unii oameni vad o relatie deschisa ca pe un lucru negativ, in timp ce altii vad acest lucru ca pe un tip de relatie pozitiva care poate duce la mai multa libertate sau la exprimarea libertatii de exprimare de sine in timp ce se afla totusi intr-o relatie.

Nu exista definitii fixe

Intr-o relatie deschisa, ambii parteneri sunt liberi sa se angajeze in relatii sexuale cu alti oameni in timp ce raman totusi intr-o relatie unul cu celalalt si se pot numi cuplu. Pe langa acest lucru, nu exista o definitie fixa pentru ceea ce ar putea sa insemne o relatie deschisa, de vreme ce partenerii care consimt la acest aranjament determina parametrii care se aplica in cadrul relatiei lor. Exista o varietate mare de aranjamente in cadrul relatiiloo deschise si detaliile pot varia substantial de la un cuplu la altul.

Determinarea intelegerii comune

De vreme ce nu exista o definitie exacta, spre deosebire de, sa zicem monogamia, care si-a stabilit regulile cu multe secole in urma, depinde de fiecare cuplu care se angajeaza intr-o relatie deschisa sa isi stabileasca regulile cu care este de acord si cu care se va confrunta de acum incolo. A seta niste hotare si niste limite face mai simplu pentru cupluri sa determine  ceea ce este acceptabil in relatiile lor sau nu.

Tipuri de limite

Limitele intr-o relatie pot fi fizice, sexuale sau emotionale. O limita fizica se poate referi la atingerea cuiva, o limita sexuala se refera la a face sex si o limita emotionala se refera la nivelul de afectiune implicat intr-o legatura cu altcineva. De exemplu, daca un cuplu decide ca a mai intalni pe cineva este ok, insa saruturile nu snt permise si nici sexul, se stabileste o limita emotionala (numai intalnire), o limita fizica (fara sarut) si una sexuala (fara sex).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *