Trebuie sa recunoasteti, este cel mai mare cosmar. Daca ati scapat accidental in apa sau in toaleta telefonul mobil, v-a cazut in piscina ori poate ati umblat prin ploaie, atunci il credeti distrus. Garantia nu acopera paguba creata de apa, iar pozele si convorbirile stocate pot disparea intr-o clipa! Iata o situatie de alarma pentru majoritatea dintre noi.

Dar avem vesti bune, nu este totul pierdut, iata aici cateva trucuri care va pot salva telefonul din situatii imposibile.

  1. Scoateti-l imediat din apa

Stim, pare evident, dar trebuie sa il scoateti din apa numaidecat. Chiar si cateva secunde conteaza si poate reusiti sa va salvati telefonul mobil, cu putin noroc.

  1. Inchideti-l

In general, telefonul mobil se va inchide automat in contact cu apa, dar daca nu s-a inchis, trebuie sa o faceti dumneavoastra daca nu se inchide instantaneu. Astfel va fi protejat de scurtcircuit.

  1. Scoateti imediat bateria, daca e posibil

Daca aveti un smartphone caruia nu puteti sa-i scoateti bateria, cum ar fi un iPhone, sariti peste etapa asta. Dar in cazul in care bateria se scoate, s-o faceti imediat si fara ezitare. Va ajuta ca telefonul sa nu se scurtcircuiteze, si veti evita prajirea lui.

  1. Scoateti cardul SIM si cardul de memorie

Scoateti imediat cardul de memorie si slot-urile din telefon. Puneti telefonul pe o bucata de material textil, microfibra sau prosop, nu pe hartie caci pot intra mici particule inauntru.

telefon

Sursa foto: JD Hancock   Foter.com   CC BY

  1. Puneti-l intr-o punga sigilata

In acest mod veti extrage folosind vacuumul orice picatura de apa din zonele dificil accesibile. Puneti smartphone-ul intr-un plastic si vidati-l, creand efectul de vacuum. Va suge cu efect tot lichidul din interiorul telefonului.

  1. Puneti-l intr-un vas cu orez

Nu, nu este un mit. Uscati telefonul cu batista si apoi aveti nevoie de ceva care sa absoarba lichidul, cum ar fi niste orez crud. Puteti sa-l puneti intr-un vas cu orez si sa-l lasati doua zile. Materiale alternative pot fi folosite, cum ar fi saculetele de silica, ce se gasesc in mancarea uscata, vitamine sau cutii de pantofi.

orez

Sursa foto: Steven Depolo

  1. Deschideti-l si.. va tinem pumnii stransi

Tehnicienii avertizeaza ca sansele sa va deteriorati telefonul prin caderea in apa sunt mari. Trebuie sa il lasati la uscat minim doua zile. Nu il deschideti cu toate ca sunteti tentat s-o faceti, altfel eforturile vor fi inutile. Va dorim mult noroc!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *