Se spune ca in dragoste si in razboi nu exista reguli. Nu exista nici cand vine vorba de a te desparti. De cele mai multe ori asociem asta cu o situatie trista, poate chiar dramatica insa uitam de fapt esenta unei relatii. Pe cat de ciudat poate suna o despartire poate veni si din prea multa dragoste. Exista acea flacara in doi insa impreuna nu este cea mai buna combinatie. Cum faci sa te desparti in termeni amiabili? Maturitatea ar putea sa fie raspunsul.

Despartirea va fi probabil un soc pentru cel de langa tine. Va fi la fel de dramatic si cand vine vorba de a accepta o situatie. Si desi nu sunt statistici si nu conteaza cine va face acest pas cu siguranta cel putin la inceput unul din voi se va simti nedreptatit si va suferi mai mult. Cum te desparti in pasi simpli? Uita de a tatona terenul sau mai rau, de glume cu subinteles. Vorbeste deschis si sincer. In primul rand cu tine. Convins/a ca asta iti doresti trebuie sa te gandesti daca merita sa faci un astfel de pas. Si desigur, conteaza distanta intre voi. Pentru ca astfel iti dai seama cum vor evolua lucrurile.

Nu exista acel mic ghid despre „cum sa..” caci fiecare este diferit. Cert este ca trebuie sa ai o siguranta in tine. O persoana ce se declara si pretinde verticala isi pierde din credibilitate cand incalca principii. Da, ai putea sa te astepti si la un santaj emotional, ceea ce arata clar ca era  o relatie nociva. Nu da inapoi, nu merge pe principiul un ultim sarut, nu prelungi clipa si chinul poate. Desigur, este mai greu pentru cel care se va trezi cu o astfel de discutie insa nu se intampla nimic peste noapte, cu siguranta totul se trage de undeva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *