Pompa pentru iaz este cu adevarat ceea ce mentine in stare buna de functionare iazul cu toate elementele sale. O asemenea pompa este necesara pentru fiecare iaz in parte datorita unei game largi de functii pe care le pune la dispozitie – de la recircularea pana la curatarea apei. Cele mai bune vesti legate de functionarea unui asemenea dispozitiv se afla intr-o stransa legatura cu gama variata de pompe recirculare apa iaz disponibile de la cei mai multi producatori in domeniu.

Pentru fiecare dintre noi, amatori sau profesionisti, exista cate un tip de produs din care putem alege fara cea mai mica problema. Vestea mai rea tine de faptul ca selectarea pompei potrivite pentru intrebuintarile tale poate dura mult si poate da gres in acelasi timp. Stiut este faptul ca in domeniul pompelor pentru iazuri, exista mai multe asemenea tipuri, care dispun de trasaturi si functionalitati diverse, potrivite anumitor activitati in parte.

Tipuri de pompe pentru iazuri

  1. Pompele submersibile se afla, poate, pe primul loc in clasamentul acestor sisteme de curatat si echilibrat nivelul apei. Acestea sunt scufundate complet in apa, de obicei in partea cea mai adanca a iazurilor. Aceasta categorie de pompe este, de obicei, potrivita, pentru iazurile de mici dimensiuni. Principalul avantaj al submersibilelor este acela ca sunt discrete ca infatisare si functioneaza in liniste. Sunt, de asemenea, foarte simplu de instalat, insa necesita intretinere si curatare destul de des. Costa putin mai mult decat alte tipuri de pompe pentru iazuri, cu toate ca in ultimii ani s-au observat schimbari in bine si legat de aceasta trasatura a lor.
  2. Pompele externe sunt proiectate in asa fel incat sa fie instalate in afara iazurilor sau jumatate in apa, jumatate la suprafata. Aceste tipuri de pompe reprezinta o alegere mult mai buna in cazul iazurilor medii ca dimensiuni. Acestea se pot ocupa de un flux mai mare de apa si presupun costuri mai mici de operare. Alte beneficii ale pompelor externe includ si intretinerea simplificata, o durata de viata mai lunga si abilitatea de a inlocui piese deoarece aceste tipuri de pompe nu sunt etansate in rasini cum sunt pompele submersibile. Insa, pe de alta parte, trebuie luat la cunostinta faptul ca pompele de genul necesita mai mult timp si efort pentru instalare, trebuie sa fie camuflate privelistii si sunt, de obicei, mult mai scumpe chiar si decat pompele submersibile.
  3. Pompele de actionare directa sunt mult mai intalnite decat pompele externe, de vreme ce au abilitatea de a atrage apa inspre ele. Aceste dispozitive sunt foarte adecvate pentru aplicatii ca pomparea apei curbei ascendente pentru o cascada artificiala. Pompele de actionare directa sunt si mai scumpe de pus in functionare decat acele pompe recirculare apa iaz cu actionare magnetica. Daca vei achizitiona o pompa submersibila de actionare directa, asigura-te ca functioneaza fara combustibil, pentru ca substantele scurse in iaz pot afecta vietuitoarele din el si plantele acvatice.
  4. Pompele cu actionare magnetica sunt de cele mai multe ori proiectate in asemanarea pompelor submersibile. Energia acestora este creata prin intermediul unui camp electromagnetic care pune in functiune rotorul. Principalul lor beneficiu este eficientizarea energiei si o durata de folosire mult mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *