Toti cei care sunt deja afectati de bolile de ficat cunosc din ce cauza li s-a intamplat acest lucru si cunosc pe viitor cum sa se fereasca de eventuale alte riscuri. Asadar, pentru a avea parte de o sanatate de fier si pentru a te feri mai ales de bolile la ficat, ar trebui sa eviti a face urmatoarele lucruri, dar mai ales de a evita consumul de anumite alimente si bauturi rele si daunatoare pentru intreg organismul.

Bolile si afectiunile la ficat pot fi cauzate de pe urma lipsei de somn si a odihnei de care are atata nevoie un organism functionabil in mod adecvat. De asemenea, si trezitul la ore tarzii este un fapt ce dauneaza bunei functionari a acestuia.

Trupul nostru nu are parte de orele de somn de care ar trebui sa beneficieze si tanjeste dupa ceva ore in plus, mai ales in cazul in care suntem liberi in weekend si putem dormi pana tarziu. Organismul nostru nu se obisnuieste atat de repede la schimbarile pe care le tot facem in ceea ce priveste odihna si in loc sa isi gaseasca linistea benefica de pe urma unei rutine de odihna sanatoase, el este incordat si incapabil de a se mai acomoda mereu cu schimbarea.

De asemenea, daca nu urinezi asa cum simti nevoia dimineata, acest fapt va duce la o incordare a muschiului pelvian si acest timp in care „te tii” prea mult pentru ca nu ai chef sau esti prea lenes de a merge la baie, te supraincarci si te supraincordezi, lucru ce duce la afectarea rinichilor, pentru ca in loc sa elimini toxinele din organism, tu inca le tii in tine, nedand posibilitatea ca acesta sa se curete asa cum se cuvine.

Mancatul in exces este de asemenea o sursa proasta de alimentare pentru aparitia si dezvoltarea bolilor de ficat, mai ales in cazul mancarurilor grase si bogate in conservanti, aditivi si indulcitori, E-uri in general. La fel si cu bautura alcoolica, care este imbuteliata alaturi de multi alti suplimenti si aditivi care sunt mai mult niste toxine foarte daunatoare pentru organism si ficat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *