Toata viata lor barbatii se vor intreba retoric desigur de ce iubesc femeile. Cum este lumea asta facuta ca ei sa fie la opus cu ceea ce gandesc femeile. Sau poate ca teoria contrariilor care se atrag are substraturi mult mai adanci…

Mirecea Cartarescu si-a gasit raspunsul. Un raspuns care poate la un moment dat il va gasi orice barbat cand alaturi de partenera sa isi implineste viata, isi gaseste fericirea. „De ce iubim femeile” este exact ceea ce il framanta si ceea ce explica. Carte  care iti deschide ochii si care parca te face sa re-editezi textul si raspunsul pe care il aveai. De ce iubim femeile sau in stil monogam de ce o iubesc pe ea cartea aceasta vorbeste despre femei insa nu se adreseaza numai lor.

„Pentru ca fac toate treburile sacaitoare si marunte din casa fara sa se laude cu asta si fara sa ceara recunostinta.”

Acum gandeste-te cum faci tu, cerand atentie pentru fiecare lucru facut. Si oh, daca ai face tot ce face ea ai simti ca ai muncit o saptamana fara oprire. Prea mult si uneori fara rost crezi tu, dar ele fac.

„Pentru ca poarta tot soiul de zdranganele pe care si le asorteaza la imbracaminte dupa reguli complicate si de neinteles.”

Si asta iti place insa nu si cand dureaza prea mult. Cu un stil de apreciat femeile se doresc pe placul barbatilor, se dichisesc si au grija de fiecare detaliu.

„Pentru ca sunt extraordinare cititoare, pentru care se scriu trei sferturi din poezia si proza lumii.”

O inspiratie de-a lungul timpului, eternul mister feminin este, a fost si va fi mereu de admirat.

„Pentru ca din ele-am iesit si-n ele ne-ntoarcem, si mintea noastra se roteste ca o planeta greoaie, mereu si mereu, numai in jurul lor.”

Cu puterea divina de a procrea, de a deveni mame femeile duc  mai departe omenirea. Un dar unic, special numai pentru ele. Nu este suficient cat sa le adoram si sa le admiram?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *