Prima luna  a venit cu plusuri pentru unii si minusuri pentru altii avand in vedere evolutiile pe pietele financiare. Equity Invest, casa romaneasca de brokeraj, face o analiza a acestor evolutii si vorbeste pe banknews.ro  despre leu, aur si Facebook, cat si despre evolutia indicilor bursieri din intreaga lume.

Daca inca nu ati fost informati de acest aspect, aflati ca leul a inregistrat cea mai mare depreciere din 2010 pana in prezent, in prima parte din ianuarie. In doar 7 zile din noul an, deprecierele inregistrate de monedele regionale fata de euro au fost de 0,7% pentru leu, 0,6% pentru zlot si coroana ceha si aproximativ 1.1% pentru forint. Deprecierea a fost inregistrata odata cu retragerea capitalurilor investitorilor de pe pietele emergente. Ei au anticipat evolutia buna a dolarului care intarindu-se fata de euro, a inceput sa ofera riscuri mici si randamente in crestere.

Chiar daca spre sfarsitul lui  ianuarie FED a anuntat reducerea achizitiilor lunare cu inca 10 miliarde de dolari, leul s-a apreciat fata de euro, chiar daca restul monedelor regioenale au inregistrat scaderi. La finalul acestei luni, zlotul scazuse cu aproximativ 2,3% fata de euro, forintul cu 5,2% iar coroana ceha cu 0,7% fata de euro. Dolarul a crescut fata de euro cu aproximativ 1,9% fata de euro in ianuarie.

Aurul in schimb a avut o evolutie buna, inregistrand cresteri de pret de 3,2% luna trecuta, ca activ de refugiu pentru investitori odata cu scaderile de pe pietele de capital, a mai aratat Cosmin Enach, director general adjunct al Equity Invest pe BankNews.ro.

Facebook-ul a inceput l anul cu o crestere de 14% pe bursa americna. Odata cu aniversarea a 10 ani de existenta, Facebook a dovedit faptul ca un business dezvoltat strategic poate inregistra schimbari pozitive. In cazul principalilor indici bursieri ai lumii s-au inregistrat scaderi iar Bursa de la Bucuresti nu a fost exceptie de la regula, scazand in ianuarie cu 1,7%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *