Sunt cupluri fericite? Cei dezamagiti vor spune ca totul tine de o clipa, de un moment in viata cand ai doar aceasta impresie. Desigur, definim diferit fericirea si asta face ca un cuplu fericit sa fie „conturat” din varii puncte de vedere. Dar cele mai comune idei se refera la cei care nu se cearta niciodata, care se accepta cu defecte si nu numai cu parti bune, cei care stiu sa imparta, sa daruiasca si sa inteleaga.

Chiar daca sentimentele nu se masoara se pare ca un studiu despre fericirea in cuplu scoate la iveala anumite standarde. Pentru ca un cuplu sa fie fericit acesta nu trebuie sa fie amator de mesaje scrise. Interactiunea umana ne face mai sensibili si astfel duce la o rezolvare si o abordare personala fata de cei care comunica la distanta. Si daca e sa credem in totalitate acest studiu se pare ca si rodul iubirii, un copil, poate fi o sursa de stres. Cei care nu au copii au sanse sa fie mai fericiti din prisma faptului ca isi limiteaza nevoile, stresul familiei.

Mai mult decat atat, un cuplu fericit este acela in care ambii parteneri controbuie la treburile casei. Ori asta suna ideal si toata lumea ar fi de acord. Devine obositor sa fii regina stupului si trantorul, printul si cersetorul astfel ca egalitatea este cea spre care tindem.

Cel mai fericit cuplu, in viziunea cercetatorilor, este acela in care femeia este frumoasa iar barbatul mai putin atragator. Spune-i legea compensatiei insa barbatul va fi astfel fericit sa aiba alaturi o superba doamna, iar femeia va fi cu un plus de siguranta ca sotul ii este fidel.

Daca excluzi si pasiuni ce iti rapesc timpul, asa cum sunt jocurile, daca scoti din ecuatie si glumele proaste si adaugi in schimb simtul umorului pentru ca ambii sa rada la acelasi glume, cu o viata sexuala activa si cei doi se inconjoara de oameni care nu au trecut printr-un divort iese un cuplu fericit maxim. Un vis, un ideal spre care tindem insa exista chiar si fara o reteta a perfectiunii un farmec aparte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *