Nu trebuie sa ne mai plangema tata, sa ne plafonam in niste situatii in care ne complacem zilnic si nu ar trebui, cel mai important, sa datoram explicatii nimanui caruia nu ii convine ceva la viata noastra. Este, pana la urma, vorba despre viata noastra.

Nu trebuie sa obtii acordul nimanui in legatura cu actiunile tale. Atunci cand cineva isi impartaseste credintele personale cu tine, nu trebuie sa fii de acord cu ele neaparat. Daca esti de acord bine, daca nu, nu si asta este.

Si in situatiile in care cineva impartaseste ceva  cu altcineva, acesta este un semn de incredere si ar trebui ca acea incredere sa fie pretuita, insa asta nu inseamna sa faci si sa zici exact cum face si zice celalalt.

Gandurile impartasite sunt un fel de fereastra deschisa catre sufletele oamenilor si catre felul in care gandesc acestia. Insa doar pentru ca cineva  ti-a impartasit gandurile cele mai personale, asta nu inseamna ca  trebuie sa fii de acord tot timpul.

Nu datorezi nimanui un raspuns ozitiv pentru toate lucrurie pe care le zice. Este poate ceva mai greu sa spui nu mai ales oamenilor apropiati, insa a spune nu dovedeste ca ai o personalitate si ca nu te comanda nimeni. Este mai bine sa spunem cateodata si un „nu” ferm pentru a arata ca suntem niste persoane cu propriile credinte, ganduri si idei despre viata.

Nu datorezi nimanui explicatii pentru infatisarea ta fizica. Daca ai mai slabit, te-ai ingrasat, ti-ai schimbat felul in care iti porti parul, ti-ai lasat barba sau te-ai facut chel, nu ar trebui sa datorezi nici o explicatie nimanui caruia nu ii place sau care te intreaba de ce ai facut asta si nu ai ramas asa. Ese vorba despre o alegere personala care ramane a ta si nu ar trebui sa fie explicata nimanui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *