Cred ca fiecare dintre noi stim ce inseamna tehnologie sau am avut macar odata oportunitatea de a descoperi aceasta noua lume a tehnologiei.

Asadar, tehnologia exista inca din cele mai vechi timpuri pana in prezent dar, ceea ce s-a schimbat in prezent este modul si scopul utilizarii acesteia. Daca in trecut tehnologia era prezenta foarte rar in mintile si casele oamenilor, astazi aceasta se dovedeste a fi foarte apreciata, mai ales de catre generatia tanara. Acesta nu se dovedeste a fi un lucru tocmai bun, deoarece multi pun accent prea mult in ziua de azi pe tehnologie.

Vedem la tot coltul pe unde mergem lume dependenta de tehnologie. Mai nou, acum, chiar si cand ies in oras la o prajitura doi colegi/prieteni sunt capturati de tehnologie prin faptul ca au uitat sa socializeze intre ei, sa se bucure de acea iesire, stau si acceseaza fel si fel de site-uri pe smartphone-urile de ultima generatie. Acorda o atentie deosebita mijloacelor de comunicare virtuale.

Sa nu uitam si de faptul ca acest lucru este valabil in randul tuturor oamenilor. Ceea ce este iarasi grav este reprezentat de faptul ca parintii isi neglijeaza copiii si copiii pe parinti, deoarece nu isi mai acorda timp sa petreaca impreuna, fiind foarte ocupati cu “micile ecrane” , fie la locul de munca, fie din motive sau nevoi personale.

Stim cu totii ca tehnologia are atat influente pozitive cat si negative. Prin aparitia tehnologiei totul a devenit mult mai rapid, mai activ. E foarte important si benefic de exemplu, cand vrem sa achitam o factura sau sa facem un transfer bancar. Prin accesarea rapida a unor site-uri vom finaliza foarte rapid si usor ceea ce ne dorim. Pot aparea si unele erori dar se pot repara totodata la fel de rapid.

In randul copiilor, tehnologia are un rol negativ deoarece, prin petrecerea a mult timp in fata calculatoarelor ei isi pot strica vederea, atat prin dependenta de jocuril video cat si de retele de socializare.

Consider ca ar trebui sa ne limitam in a folosi tehnologia doar in ceea ce este necesar si sa incercam sa folosim cat mai putin informatiile care ni le ofera aceasta noua “lume”. Trebuie sa incercam sa fim cat mai creativi, sa ne imbunatatim cunostinele prin lectura si nu repede prin apelare la tehnologie. Multa lume au uitat sa deschida o carte, sa comunice “face to face”, deoarece apeleaza la retelele de socializare etc..

Tehnologia a creat o cea de-a doua lume, si anume “lumea virtuala”. Cred ca ar trebui sa fim atenti pentru a nu fi capturati in cea de-a doua lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *