In ceea ce priveste arcadele luminoase si galbene ale McDonald’s, lumea ar fi tentata sa spuna ca reprezinta literea M, prima litera din numele brandului, insa nu este chiar asa de fapt.

Demult, in anul 1960, cand brandul isi regandea imaginea, Louis Cheskin, un psiholog si consultant in design angajat de McDonald’s, le-a cerut sa-so pastreze logo-ul actual, presupunand ca arcadele galbene aveau un efect Freudian care ar fi putut parea in fata clientilor ca o pereche de sani hranitori, care i-ar fi putut face sa le fie foame.

Unora le vine destul de greu sa creada aceste lucruri, insa un lucru este sigur-nu te vei mai uita la marele M la fel cum te uitat pana acum.

Museum of London este dedicat evocarii istoriei Londrei din toate erele, din timpurile medievale si pana in zilele noastre. In anul 2010, muzeul avea nevoie de o relansare, prin speranta ca-si va actualiza imaginea si atrage si o audienta cu mult mai tanara. Noul logo ce a fost prezentat atunci era cu siguranta capabil de lucrul acesta datorita noilor culori vibrante ale logo-ului, insa in cadrul a ceea ce ce poti invata despre istoria Londrei doar uitandu-te la el.

Logo-ul dispune de cateva straturi diferite de culoare, fiecare reprezentand  o forma geografica diferita pe care a luat-o Londra in evolutia sa de-a lungul timpului. Acest lucru reflecta istoria si schimbarile pe care le afiseaza muzeul si documentee din cadrul sau, la fel de bine ca si cum ar fi imposibil de ratata datorita culorilor sale produnde.

Logo-ul de la brandul Adidas te face sa lucrezi mai din greu. Adidas produce echipamente sportive si accesorii, insa  este cel mai mult cunoscut pentru incaltamintea sa de marca. Numele Adidas este originar ca o combinatie a primului si a celui de-al doilea nume al  creatorului companiei Adolf Dassler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *