Pamantul este un loc miraculos si cu ajutorul tehnologiei, locurile ce au fost indepartate si ascunse publicului pot fi readuse in fata noastra din nou, fara a mai fi nevoiti sa mergem in persoana in zinele respective.

A calatori nu este mereu posibil pentru toata lumea care vrea sa vada ceva anume, tocmai de aceea internetul ofera solutia ideala pentru ca noi sa vedem foarte bine ceea ce altii au vazut in realitate si sa ne dam cu pararea. Lista urmatoarea include unele dintre cele mai unice atractii din aceasta lume.

Pamukkale, Turcia

Pamukkale inseamna castelul de bumbac, si de asemenea mai este denumit si castelul alb datorita imensitatii intinderii de alb cauzata de concentrarea ridicata de calcit in apa. Depozitele sedimentare de travertin au creat terasamentele albe, cascadele pietrificate si padurile de minerale care constituie intreg peisajul in aceasta zona speciala.
Cele 17 izvoare termale sunt incalzite de catre un vulcan subteran. Frumoasa zona a Pamukkale sin Turcia a fost utilizata de catre oameni drept un spa de vindecare, inca de mii de ani, Proprietatile vindecatoare ale apei au atras oameni de peste tot din lume, iar romanii au construit aici orasul stravechi Hieropolis.
Pentru a ajuta la conservarea zonei, hotelurile si drumurile de acces au fost daramate iar piscinele facute de mana omului au fost create penrtru a pastra frumusetea naturala a Pamukkale.

Nine Hells of Beppu, Japonia

Beppu este casa a peste 2,800 de izvoare termale si poate fi regasita pe insula Kyushu. Nine hells of Beppu este una dintre unicele complexe de izvoare termale din zona. Hell 1 este Umi Jigoku care inseamna „abisul marii”.

Piscina este de o apa turcoaz si este suficient de clocotita incar sa poata fierbe oua. Hell 2 este Oniishibou, ceea ce inseamna „abisul capului ras” si isi ia numele din noroiul clocotitor. Noroiul clocoteste pana la suprafata si scoate la iveala o zona ce pare ca seamana cu capul ras al unui calugar buddhist. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *