Cu fiecare an nou ce vine, tot mai multi oameni isi propun sa faca schimbari majore in viata lor. In cazul celor care nu sunt fericiti in casatorie, acea schimbare poate sa faca referire la dosarul de divort. Oricum, schimbarile si dorintele pentru o viata mai buna nu sunt singurele motive pentru care ianuarie este luna cu cele mai multe intentii de divort. Uite cateva alte situatii pentru care luna ianuarie conduce in topul lunilor din an in ceea ce priveste cererile de divort din toata lumea.

Evenimente in familie

In lunile noiembrie si decembrie, majoritatea dintre noi are parte de evenimente in familie care nu sunt un prilej minunat pentru a face marele anunt: divortul. Membrii familiilor din intreaga lume se pot simti ciudat sau chiar socati de asemenea anunturi dureroase sau surprinzatoare, in momente care ar trebui sa fie de mare emotie si in spirit de sarbatoare. A astepta pana dupa sarbatori sa faci marele anunt – de divort, va ajuta la depasirea sarbatorilor inca cu zambetul pe buze, fara a deranja si intrista pe nimeni prea tare.

Sarbatori de iarna

Cuplurile care au copii mai multi, sau chiar si un singur copil, care inca sunt atasati acasa de familia lor, isi pot dori sa petreaca un ultim Craciun sau Revelion impreuna, de dragul celor mici si al atmosferei de sarbatoare. Potrivit oamenilor de stiinta, ruperea de familie in timpul sezonului sarbatorilor de iarna nu ofera deloc o priveliste incantatoare pentru persoana care a inaintat prima actele de divort. Drept rezultat, prima zi de luni a noului an este cea mai populara data pentru intentarea unui divort. Curios lucru, nu-i asa?

O ultima sansa

In timpul sarbatorilor de iarna, unul dintre cei doi soti poate spera ca ceva sa fie remediat pentru a-si salva mariajul. Speranta pentru impacare si reinnoire a iubirii la un cuplu casatorit poate fi ca un impuls de stagnare pana dupa sezonul de sarbatoare.

Daca nu se intampla nimic de bine si nici o schimbare nu are loc in acest timp, sau mai rau – lucrurile incep sa denatureze, atunci sotul in cauza poate continua cu decizia decisiva de a intenta divort dupa ce festivitatile de Craciun au trecut.

Deficitul de timp pentru tribunal

La sfarsitul anului, timpul de audieri de la tribunal este mai dificil de impartit intre atatea cazuri cu solutionare sau mai problematice. Partile se pot afla sub obligatia de a finaliza procedurile pe care le au deja initiate iar multe curti de apel pot sa nu accepte noi dosare pana in anul care vine. La fel se intampla si daca ti-ai angajat un avocat divort Cluj-Napoca, pentru ca se stie felul riguros in care se ocupa acesti profesionisti de cazurile lor, mai ales in asemenea circumstante.

Durata de timp petrecuta in tribunal reflecta, de asemenea, dorinta personalului si a avocatilor de la curte de a pune la punct dosarele si cazurile pe care le au deja in vedere, pentru a-si putea lua concedii si zile de odihna pentru sarbatorile de iarna.

Se stie ca avocatii si reprezentantii legii nu au timp sa se intalneasca cu clientii si sa ii sfatuiasca legat de drepturile lor pana cand nu isi reiau din plin functia, dupa ce festivitatile de iarna au luat final.

Blogger: Oana M. Roman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *