Toata lumea, de la copii la colegii de munca, devine furioasa si se cearta din cand in cand. Chiar daca tentatia de a demonstra ca ai dreptate si de a castiga prin impunerea de argumente este mare, ma cert destul de rar cu oamenii, in special nu cu parteneruol de viata.

In cele mai multe dintre cazuri, argumentele si disputele nu duc nicaieri si perpetueaza conflictul de fapt. Atunci cand incepe o cearta, ambele parti devin doar mult mai nervoase si exista sanse destul de mari de a nu se ajunge la un compromis. Este mereu mult mai intelept de a sta deoparte de o cearta sau de a inceta cu cearta odata ce a inceput.

Cearta revigoreaza conflictul

Certurile si disputele nu ajuta niciodata oamenii sa isi rezolve problemele sau sa ajunga la un compromis. Certurile implica mereu tensiune si nervi reciproci, ceea ce agraveaza neintelegerile dintre cei doi parteneri si transforma lucrurile in probleme si mai mari de atat.

Ar trebui sa ne folosim cu intelepciune cuvintele si cu cap pentru a evita criticismul si jignirile. Incearca sa-ti pastrezi controlul emotiilor si transforma disputa intr-o conversatie plina de inteles, constructiva si intima.

Nu te poti certa pe baza sentimentelor

Oamenii nu pot avea dreptate sau nu daca se simt intr-un anumit fel. Sentimentele si gandurile mele sunt in mod exceptional doar treaba mea. De aceea, atunci cand cineva incearca sa imi spuna ca ceea ce gandesc nu suna bine sau ete ilogic sau ca sunt prea sensibila, incerc sa schimb subiectul sau sa inchei acea conversatie. Am invatat in timp sa impun hotare personale si sa nu ma cert mai tare cu omul, mai ales nu cu partenerul de viata pe care il iubesc.

Urasc sa conving oamenii

In cele mai multe dintre cazuri, treaba nu este suficient de importanta si nimci nu se va schimba indiferent de care este castigul disputei. Pana la urma, toata lumea are dreptul la propria opinie, chiar daca altcineva nu o accepta. Atunci cand imi doresc sa clarific o situatie sau sa-mi expun un punct de vedere, sunt mereu dispusa catre dialog. Comunicarea este cea mai buna solutie in cuplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *