O multime de oameni din ziua de azi prefera sa cumpere online pentru ca este atat de simplu si de convenabil. Fiecare consumator isi are motivele sale pentru care face aceste lucruri, mai ales daca are acces la internet. Cu cresterea tot mai rapida a magazinelor online, ne este relativ mult mai usor sa accesam netul pentru a comanda ceva de mancare sau de imbracat atunci cand ne dorim, cand vedem oferte bune sau cand avem nevoie de ceva ce nu se gaseste in mediul fizic.

Avantaje ale shopping-ului online:

  • Cea mai buna parte a cumparaturilor efectuate in mediul online este aceea ca poti sta in casa ta si face comanda pe care ti-o doresti. Nu este nevoie sa te aranjezi, sa te imbraci, sa iesi din casa sau sa mai pornesti masina ca sa iti achizitionezi ceva anume.
  • In timp ce faci cumparaturi din confortul locuintei tale, economisesti combustibil si timpul pe care altfel l-ai petrece in incercarea de a ajunge la magazinul tau favorit, care oricum se inchide la un moment dat, in functie de programul sau.
  • Este atat de convenabil si de simplu a comanda online. Nu ai nevoie de o diploma pentru a efectua cumparaturi de produse din mediul online. Trebuie doar sa vizitezi un site si sa dai click pe produsul dorit, apoi sa il in cos, sa platesti cu cardul si sa selectezi adresa de livrare a produsului in cauza.

Dezavantaje:

  • Un prim dezavantaj in acest sens este acela ca timpul dintre cand faci comanda si cand iti vine acasa produsul este mai mare decat daca ti-ai cumpara pe loc ceva dintr-un magazin online.
  • Nu poti incerca un produs inainte de a-l si cumpara. Multor persoane le place sa testeze mai intai unele lucruri inainte sa le achizitioneze.
  • Taxele de transport pot sa isi spuna si ele cuvantul greu in tot acest proces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *