Ceea ce nu traim la timp, nu traim niciodata. Octavian Paler

Timpul nu asteapta pe nimeni; doresti sau nu, acum sau poate niciodata alta data. Sunt decizii pe care trebuie sa le iei, sunt aspecte care trebuie sa le ai in vedere. Aveau bunicii nostri o vorba, ca toate vin la timpul lor. Insa in graba noastra se prea poate sa ajungem sa grabim lucrurile sau sa le intarziem astfel ca amanam cand nu este cazul si regretam mai tarziu.

Cand este acel timp potrivit pentru toate nimeni  nu poate sti. De aici si dilema de a face urmatorul pas in relatie sau nu. Cand este timpul potrivit pentru casatorie? Asta implica maturitatea fara doar si poate astfel ca judeca dupa cum suna. Unii se ghideaza dupa stilul clasic si ajung sa creada a 25 de ani inseamna deja un timp ideal pentru nunta. Sa fie astfel? Pentru ca iti termini facultatea, pentru ca incepi sa muncesti si sa fii pe propriile picioare. Cine spune insa ca asa trebuie sa fie?

Acel timp potrivit pentru toate se identifica total diferit pentru fiecare caz in parte. Unii nu doresc sa se grabeasca astfel ca amana totul „ca sa mai copilareasca”. Altii se gandesc ca vor regreta daca vor da cu sutul unei relatii bine stabilite. Dar asta tine si de sacrificii mai mult sau mai putin, de sincronizare. Daca partenerul este ajuns la o varsta mai multa decat matura isi va dori deja copii cand tu cea tanara si abia plecata de pe bancile scolii iti doresti mai multa libertate. Deci unde este acel timp potrivit?

Intreaba pe cei de langa tine. Iti vor spune ca prea devreme  undeva pana la 23 de ani nici bine nu stii cu ce se mananca viata. De fiecare data gandeste-te la ce bun si iti vei raspunde singura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *